B

•BIOSFERA (Biosphere)

UNESCO
Quantes reserves de la biosfera hi ha?
En aquest moment hi ha 553 reserves de la biosfera repartides entre 107 països arreu del món. El nombre ha estat creixent a un ritme de més de 20 noves per any. La major part de les reserves van ser creades per la seva conservació com únic objectiu. Sovint són llocs remots d’importància ambiental alta, però amb molt poca presència humana. Les reserves més recents tenen àrees de conservació, però incideixen igualment amb la gestió del turisme, les energies renovables, la urbanització i el canvi climàtic. (Extret del lloc Waiheke Forever)

UNESCO-MAN AND THE BIOSPHERE PROGRAMME
El Programa sobre l’Home i la Biosfera (MAB) és un Programa Científic Intergovernamental que busca establir una base científica per tal de millorar la relació global de les persones amb el seu entorn. Posat en marxa a principis de la dècada deL 1970, el MAB proposa una agenda de recerca interdisciplinària i de foment de la capacitat centrada en les dimensions ecològiques, socials i econòmiques de la pèrdua de la biodiversitat o la seva reducció. A més, pel fet que s’interessa en els problemes relatius a la interrelació entre les qüestions científiques, mediambientals, socials i de desenvolupament, el MAB combina les ciències exactes i naturals, les ciències socials, l’economia i l’educació amb la finalitat de millorar les condicions de vida dels éssers humans i salvaguardar els ecosistemes naturals. D’aquesta manera, fomenta enfocaments innovadors per aconseguir un desenvolupament econòmic adequat socioculturalment i sostenible des del punt de vista ambiental. (Extret del MAB).

•BIOSFERA-CANVI CLIMÀTIC (Biosphere-Climate Change)

NASA (EARTH OBSERVATORY)
L’Observatori de la Terra és compartir amb el públic les imatges, històries i descobriments sobre el clima i el medi ambient que sorgeixen de la investigació de la NASA, incloses les missions de satèl.lit, la investigació sobre el terreny i els models climàtics.

Monòxid de carboni

Monòxid de carboni

Temperatura Anomala de la superfície de la terra

Temperatura Anomala de la superfície de la terra

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s