D

•DECIBEL

El decibel és una unitat logarítmica de mesura que expressa la magnitud d’una quantitat física (habitualment la potència) respecte a un nivell de referència. L’ús d’una unitat logarítmica permet representar magnituds molt grans i molt petites amb números més petits. Al ser una relació respecte a un nivell de referència el decibel és una unitat adimensional.

Es basa en en el bel, una unitat que no s’utilitza a la pràctica ja que és massa gran. Al voltant del 1900 el Sistema Internacional de Mesura hi donà aquest nom en memòria a Alexander Graham Bell científic considerat habitualment com l’inventor del telèfon. El decibel, abreujat com a dB, és la desena part del bel. Un bel representa un augment de potència de 10 vegades sobre la magnitud de referència. Zero bels és el valor de la magnitud de referència. Així, dos bels representen un augment de cent vegades en la potència, 3 bels equivalen a un augment de mil vegades i així successivament.

Més informació…

Nivell d’intensitat del so
180 dB L’explosió del volcà Krakatoa.
140 dB Llindar del dolor
130 dB Avió enlairant-se
120 dB Motor d’avió en marxa
110 dB Concert
100 dB Trepant elèctric
90 dB Trànsit / Baralla
80 dB Tren
70 dB Aspiradora
50/60 dB Aglomeració de gent
40 dB Conversa
20 dB Biblioteca
10 dB Respiració tranquil·la
0 dB Llindar d’audició

NOISE (Soroll) és l’Observació i Informació del Soroll per a Europa gestionada per l’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) i el Centre Temàtic Europeu sobre l’Ús del Sòl i Informació Espacial (ETC LUSI) en nom de la Comissió Europea. Conté les dades relatives als mapes estratègics de soroll emès de conformitat amb la Directiva Europea 2002/49/CE sobre avaluació i gestió del soroll ambiental.

Cartografia de la contaminació acústica a Europa

Cartografia de la contaminació acústica a Europa

També coneguda com la Directiva sobre soroll ambiental, o FI, això estableix un sistema d’identificació de la font, mapes de soroll i les avaluacions d’exposició de la població basat en indicadors de soroll harmonitzats per a Europa.

Les sol.licituds EEE tots els seus membres i els països que col.laboren per proporcionar la informació requerida per la Directiva sobre soroll ambiental per la contaminació acústica és un problema paneuropeu. EEE produeix avaluacions dels efectes del soroll, que l’objectiu de cobrir totes les àrees geogràfiques d’Europa, que són els més afectats per la xarxa de transport públic i les fonts industrials de soroll.

Accés al visor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s